Чотири країни ЄС – «за» надання Україні статусу кандидата

Чотири країни ЄС – «за» надання Україні статусу кандидата

Франція, Німеччина, Італія та Румунія підтримують надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон за підсумками зустрічі в Києві з Володимиром Зеленським, канцлером Німеччини Олафом Шольцом, прем‘єр-міністром Італії Маріо Драгі та президентом Румунії Клаусом Йоганнісом.

«Франція виділила $2 млрд доларів на підтримку України. Ми будемо продовжувати надавати Україні підтримку. Найближчими тижнями я готовий прийняти рішення на надання додаткових САУ Ceasar», – наголосив Макрон.

Також Макрон заявив, що Франція не буде змушувати Україну до мирних переговорів з рф. Українська влада особисто має визначити умови для діалогу з кремлем.

«Ми завжди підтримуємо варіант діалогу, бо одного прекрасного дня конфлікт має припинитися і мають початися переговори. Але умови переговорів мають бути визначені Україною: Франція та Німеччина ніколи не будуть посередниками за спиною України та ніколи не вимагатимуть від України умов», – наголосив голова французької держави.

Він також зазначив, що завжди інформував президента України Володимира Зеленського про контекст своїх переговорів з путіним.

Можливо зацікавить