Данілов назвав жорсткі відео з повістками фейками Росії

Данілов назвав жорсткі відео з повістками фейками Росії

В Україні мобілізація не припинялася, вона триває кожен день і проходить спокійно та виважено.

Відповідну заяву зробив секретар РНБО Олексій Данілов, пише РБК-Україна

 Під час телемарафону Данілов заяви, що кількість людей, які потрібні ЗСУ набирається.

«Достатня кількість людей, які потрібні ЗСУ, набирається. Люди стоять у черзі, щоб перевірити свої дані, при необхідності проводять певні процедури, нічого тут такого немає», - сказав він.

Данілов розповів, що останнім часом Росія запускає відео, яке не має жодного відношення до мобілізації.

«Одна з ситуацій була, про яку нам доповідав зараз в.о. міністра внутрішніх справ Ігор Клименко, коли брали людину, яка скоїла тяжкий злочин. Тому поруч були автоматчики. Якщо я не помиляюсь, це було вбивство. Російська пропаганда все перекрутила нібито у нас в такий спосіб забирають наших військовозобов'язаних», - розповів Данілов.

Секретар РНБО додав, що дуже уважно треба ставитись до всієї інформації в месенджерах.

Читати також:

  • В Україні від 30 грудня 2022 року видають «нові» повістки. Вони складені на бланках нового зразка і відрізняються всього кількома пунктами. Потенційний призовник має право відмовитися від «старого» документу.
  • Неявку до військкомату (територіального центру комплектування та соціальної підтримки) після належного отримання повістки в Україні кваліфікують як ухилення від мобілізації. Це тягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі від 3 до 5 років відповідно до статті 336 Кримінального кодексу.

Можливо зацікавить