День Іоана Богослова 2023: що це за свято, коли відзначають, що не можна робити

День Іоана Богослова 2023: що це за свято, коли відзначають, що не можна робити

21 травня церква вшановує пам'ять - апостола і євангеліста Іоана Богослова. Він був не тільки був улюбленим учнем Христа, але й автором «Одкровенням Іоана Богослова». 

Про традиції цього дня і свято пише ТСН.

Життя апостола було сповнене чудес та жахливих тортур, які він стійко переніс завдяки своїй вірі. Апостола вважають покровителем редакторів, журналістів, письменників, а також всіх, хто має стосунок до книговидавництва і книг.

Ким був євангеліст Іоан Богослов

21 травня, коли йому було вже понад 100 років, Іоан зібрав навколо себе учнів та сказав їм засипати його тіло землею. Для святого мудреця таке рішення було досить незвичайним, але учні не сміли не послухатися свого вчителя. Через кілька днів вони занепокоїлися і вирішили відкопати старця. Та виявилося, що могила порожня. Тож кожного року 21 травня з його могили з'являється дим, який, за переказами, зцілює від усіх хвороб.

 Не менш дивовижним вважається і те, що Іоану Богослову вдалося пережити такі тортури, які, здавалося б, неможливо витримати. Його живцем варили у киплячій олії. Після всіх тортур, побачивши, що апостол залишається цілим та неушкодженим, влада просто відіслала його до віддаленого острова Патмос, де він проповідував та писав свій найбільший твір «Одкровення Іоана Богослова». В ньому він описав про кінець світу та події, які будуть йому передувати.

Життя Іоана Богослова також підтверджене багатьма історичними хроніками. Водночас датування записів збігається з його книгою, яка була написала приблизно в кінці першого століття нашої ери.

Що не можна робити в цей день 

На день Іоана Богослова забороняється:

  • лихословити і сваритися з близькими людьми;
  • брехати і намовляти на когось;
  • вживати алкоголь;
  • піддаватися порокам;
  • ворожити.

Ваші думки мають бути хорошими. Також варто відвідати церкву в цей день та помолитися.

Традиції на день Іоана Богослова

На день Іоана Богослова обов'язково відвідують церкву, щоб сповідатися та причаститися. Адже апостол навчав в своїх проповідях саме цього. Завдяки своїм словам він долучив до християнства велику кількість людей.

Якщо у вас не виходить піти до храму, не переживайте. Можна в будь-який час доби помолитися євангелісту та попросити відпущення гріхів.

Читайте також:

Можливо зацікавить