День преподобного Феодора: що це за свято та що не можна робити

День преподобного Феодора: що це за свято та що не можна робити

 29 травня церква вшановує пам’яті преподобного Феодора. Він народився в Єгипті в знатній і багатій родині. В юності зрозумів, що мирське життя йому не підходить, тому пішов подвизатися в монастирі.

Про церковне свято пише ТСН.

 Коли виповнилося Єфрему 25 років, прийняв він постриг, а пізніше пішов в самітне місце, де жив, молився і робив різні подвиги. Незабаром про відлюдника почули люди і почали стікатися до нього звідусіль. На їхнє прохання заснував там Єфрем священну обитель, в якій був настоятелем. Помер у віці 80 років.

Мати Феодора і прийшла до сина, просити його повернутися додому. Феодор відмовився, тому мати сама залишилася жити в монастирі. Пізніше до них приєднався і ще один син. Феодор був наставником монастиря до своєї смерті 368 року.

Традиції

Вже відцвіла черемха — більше не буде холодів.Почути грім — добре вродить пшениця.Ще не зацвіла горобина — осінь буде посушливою.

Що завтра не можна робити

Народні повір'я кажуть, що цього дня краще не користуватися ложками, тому що можна накликати на себе біду. Також не залишайте після себе недоїдки, а якщо щось не доїли, то віддайте птахам. Незаміжнім дівчатам забороняли носити одяг червоного кольору.

Читайте також:

Можливо зацікавить