Депутат від «Слуги народу» Валерій Стернійчук готує на Волині відкликання депутатів

Депутат від «Слуги народу» Валерій Стернійчук готує на Волині відкликання депутатів

Народний депутат України від партії «Слуга Народу» Валерій Стернійчук розповів про майбутнє очищення лав політичної сили від депутатів місцевих рад на Волині, які зганьбили своєю поведінкою партію. Деякі обранці громад намагаються всидіти на двох стільцях, – каже він.

Про це повідомив Інсайдер медіа.

Наразі юристи партії аналізують дії депутатів, які представляють партію Президента України Володимира Зеленського, у Волинській обласній, Луцькій міській та інших місцевих радах.

Чи сформовані вже попередні списки депутатів на виключення?

«Наразі моніторинг та аналіз незавершені. Ці процеси тривають. Ми прискіпливо вивчаємо діяльність кожного депутата кожної ради. Багато з них стали волонтерами або захищають Україну зі зброєю в руках, але надходять повідомлення про те, що не всі обранці дотримувалися партійної дисципліни в час війни, коли вся наша держава згуртувалася і стала єдиним ціли у боротьбі з ворогом», – розповів Валерій

Наприклад, команда «Слуга народу» вивчає та аналізує хто з депутатів скільки разів виїжджав за кордон і з якою метою. До них звертаються жителі громади з певною інформацією, вони її перевіряють та роблять відповідні висновки.

Загалом на Волині 139 депутатів від «Слуги Народу» в місцевих радах.

Коли буде відомо про остаточний список на виключення?

«Мусимо чекати завершення аналітики. Можу лише додати, що депутати, яких помітять у порушенні партійної дисципліни, соромлять не тільки партію перед нашою громадою, а й нашого Президента, який сьогодні є одним з лідерів цивілізованого світу, що об'єднався для підтримки України у війні з росією. Тобто бути обранцем від «Слуги Народу» це подвійна відповідальність.

Чи є підтримка у цього рішення в Центральному апараті партії?

Аналіз роботи депутатів під час війни був ініціативою Центрального апарату ще рік тому. Наразі це питання актуалізувала наша обласна парторганізація.

Ми пропрацювали з юристами це питання. Але оскільки цю процедуру ми проходимо вперше, хотілося б, щоб вона була максимально прозорою, зрозумілою для всіх учасників: чому до того чи іншого депутата місцевої ради це застосовується.

Необхідно проаналізувати не тільки їхні дії під час війни, а й всі відвідування пленарних засідань сесій, постійних комісій.

Крім того ми обов'язково моніторимо ситуацію щодо того, чи працює місцевий депутат узагалі, тому що якщо він не відвідує засідань без поважної причини, то він не повинен представляти інтереси виборців, оскільки просто не виконує своїх обов'язків, – розповідає депутат. 

Читайте також:

• Генсек НАТО Столтенберг прибув з візитом до Києва

• На Волині Володимир Зеленський проінспектував кордон з Білоруссю та Польщею. Відео

• В Україні з нагоди затоплення «Москви» відзначатимуть день працівника оборонно-промислового комплексу

Можливо зацікавить