Депутат з Волині, якого бачили у Куршевелі під час війни, планує скласти мандат і поїхати знову за кордон

Депутат з Волині, якого бачили у Куршевелі під час війни, планує скласти мандат і поїхати знову за кордон

Депутат Володимирської міськради Валерій Зінкевич, якого на новорічні свята помітили у Куршевелі, і чий мандат партіїя хоче відкликати, сказав, що і сам хоче ухвалити таке рішення. З його слів, він повинен знову їхати за межі країни на лікування, тому, каже, «щоб не було розмов про незаконний виїзд і щоб не підставляти партію», визріло таке рішення.

Про це депутат повідомив у коментарі виданню ВСН.

Нагадуємо, раніше журналісти «Української правди» під час проведення розслідування на гірськолижному курорті «Куршевель», що у Франції, на новорічні свята помітили там депутата Володимирської міської ради від партії «Сила і честь», бізнесмена Валерія Зінкевича.

Як потім він прокоментував ВСН, за кордон зміг виїхати, оскільки був знятий з військового обліку за станом здоров'я після проходження медичної комісії вже після початку повномасштабного вторгнення. Сказав, що через перенесену хворобу понад 15 років тому у нього виник діабет, а згодом йому встановили другу групу інвалідності.

Про непридатність до служби депутата написали у заяві на сайті партії, проте повідомили, що керівництво партії пропонує відкликати Зінкевича.

За словами Валерія Зінкевича, з партії йому нічого ще не повідомляли і не пропонували, проте він сам ухвалив таке ж рішення - скласти мандат. Зауважує, що має проблеми зі здоров'ям, через які за два місяці має знову їхати за кордон на лікування, а, відповідно, робити спеціальні документи на виїзд за межі України. Тому не хоче підставляти партію і щоб потім говорили про те, що він якимось методами знову покинув країну.

«Мені через два місяці знову потрібно буде їхати за кордон. Хотів би зараз подавати документи, щоб виїхати. Офіційно це робиться через Міністерство охорони здоров'я України. Мені мусово їхати і мусово робити документи на виїзд, тому що я вже домовився. Мені мають ще операцію робити. 

Думаю, якщо я зараз зроблю їх, поїду на лікування, то потім знову говоритимуть, що я якимись методами виїжджаю за кордон. Я не хочу такого, тим більше, не маю здоров'я, тому, можливо, краще ухвалити таке рішення, щоб не було зайвих розмов знову, що я щось купив чи зробив документи для виїзду, щоб я не підставляти партію.

Якщо у мене немає здоров'я, то, можливо, варто залишити це, є здоровші люди, щоб займалися цим», - коментує депутат.

Читайте також:

Можливо зацікавить