Дипломатичні установи України у шести країнах отримали закривавлені посилки

Дипломатичні установи України у шести країнах отримали закривавлені посилки

Посольства та консульства України у шести країнах отримали закривавлені посилки, у пакетах також були очі тварин.

Про це повідомляє речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

 

«Після теракту в Іспанії до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, консульства в Брно надійшли закривавлені пакунки. У пакунках знаходилися очі тварин. Самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах. Ми вивчаємо сенс цього послання», - зазначив Ніколенко.

Він додав, що вхід до помешкання посла в Ватикані зазнав вандалізму, посольство в Казахстані отримало повідомлення про мінування, яке згодом не підтвердилося. Посольство в США отримало лист з ксерокопією критичної статті про Україну, але, як і більшість інших конвертів, цей лист синхронно з іншими надійшов із території однієї європейської країни.

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону у слоті ТСН заявив, що це залякування України.

«Це були листи не лише з вибухівкою, а з іншою речовиною. Всередині цих конвертів символічна загроза, передана Україні. Усі конверти були просякнуті червоною рідиною. Це залякування України», - наголосив міністр.

Українська сторона взаємодіє із правоохоронцями іноземних країн задля розслідування всіх випадків погроз, встановлення причетних осіб та притягнення їх до відповідальності. Усі українські посольства та консульства переведені в режим посилених заходів безпеки.

Можливо зацікавить