Директора волинської фірми підозрюють у шахрайстві щодо розмитнення

Директора волинської фірми підозрюють у шахрайстві щодо розмитнення

Суд відправив директора ТОВ «Дівас 777», уродженця села Любитів Ковельського району, якого підозрюють у шахрайстві, під домашній арешт строком на 2 місяці на час розслідування.

Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду, передає Ковель.Media.

За даними слідства, чоловік уклав усний договір з ПП «Захід Авто Траст» про надання послуг з розмитнення автомобіля марки «Мерседес-Бенц», який був придбаний в Республіці Польща. Шляхом обману і зловживання довірою, заволодів грошовими коштами ПП «Захід Авто Траст» у розмірі 70 743 грн 46 коп., які приватне підприємство сплатило в якості обов’язкових платежів, що здійснюються при розмитненні транспортного засобу.

Надалі, з метою ухилення від сплати виконаних послуг підприємству, шляхом обману митного брокера, без відома останнього, використовуючи завчасно виготовлений дублікат ключа, він заволодів автомобілем та документами з метою подальшого його продажу.

Відомості про злочин поліція внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 КК України (Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому), що карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

У клопотанні слідчого до суду вказується, що підозрюваний 18 березня 2023 року, будучи керівником фірми, яка займається логістичними перевезеннями через кордон, незважаючи на воєнний стан на території України, намагався перетнути державний кордон з метою подальшого переховування за межами країни від органів досудового розслідування та суду.

Підозрюваний у судовому засіданні свою провину визнав частково, але заперечив попередню змову групою осіб. Він підтвердив дійсність обставин, покладених в основу підозри. Зазначив, що 18 березня мав намір виїхати у Республіку Польща лише з метою забрати придбаний ТЗ і додаткові документи, наміру переховуватись від органів слідства і суду не мав. Просив застосувати запобіжний захід не пов’язаний із його цілодобовим обмеженням пересування, оскільки має необхідність періодично відвідувати лікаря, виконувати трудові обов’язки.

Слідча суддя Ковельського міськрайонного суду Юлія Волкова постановила застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Світязь пляж

«Має бути загальнодоступним»: волиняни просять звільнити доступ до берега озера Світязь поблизу бази відпочинку

Нагорода

Загинув під Бахмутом: рідним полеглого Героя вручили посмертну нагороду

Алла Опейда, день народження

24 квітня: хто з волинян святкує День народження

Сірий паспорт іноземця, мобілізація

Обмеження консульських послуг для військовозобов'язаних: українці за кордоном знайшли вихід

Черги не зменшуються: у Польщі українські чоловіки стоять у величезних чергах за паспортами

Черги не зменшуються: у Польщі українські чоловіки стоять у величезних чергах за паспортами

Погода

Погіршення погоди на Волині: коли прийде довгоочікуване потепління

Напад

Звʼязали та обпікали праскою: підозрюваного в організації нападу на підприємця з Волині відпустили під домашній арешт

війна нагорода
фото

Віддали своє життя за Україну: на Волині рідним загиблих Героїв вручили посмертні нагороди

Війна Волинь

Обірвалось життя: на Волині прощатимуться з Героєм Олександром Мажулою