Дивом вціліли: на Волині продають ікони із Донеччини

Дивом вціліли: на Волині продають ікони із Донеччини

Волинські військовослужбовці привезли ікони із Авдіївки. Вони дивом вціліли у напівзруйнованому приміщенні. Залишити образи на знищення окупантам наші воїни не змогли, тож забрали їх із собою та привезли в храм у рідному селі Кульчин. Настоятель церкви вирішив, що ці ікони можуть принесли користь Збройним силам України. Тож врятовані на Донеччині ікони можна придбати.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу. 

Всі ікони на Волинь потрапили із Авдіївки. Їх у зруйнованому російськими атаками приміщенні знайшли українські військовослужбовці. 

«Вони дислокувалися в Авдіївці, там перебували і те приміщення було дуже сильно розбомблене, там були повибивані вікна. Ікони залишилися навіть стояти на тих місцях, де вони були поставлені, навіть не позлітали зо стін», - каже настоятель храму с. Кульчин Роман Вонсіцький.

Залишити образи на знищення окупантам наші воїни не змогли. Тож попри те, що переховувати ікони було непросто, забрали їх, а згодом привезли до храму у рідне село Кульчин.

Іконами зацікавилися прихожани храму. Тож, каже настоятель, виникла ідея їх продати. А для того, щоб користі для військовослужбовців було ще більше – влаштували аукціон.

Загалом тут – 14 ікон. Кожна із них - довга та клопітка робота, як розпіли військовослужбовці – дітей. Ціни стартують від кількох сотень гривень до кількох тисяч. Початкова вартість найбільшої ікони - 5 тисяч гривень. Загалом же на аукціоні хочуть виручити до 20 тисяч. Наразі, каже отець Роман, нагальних потреб у військовослужбовців немає. Але є обладнання, яке потрібно постійно: дрони, тепловізори й інша техніка.

До слова, ікони, що не продалися на аукціоні, можна придбати у храмі Великомученика Георгія Побідоносця в Кульчині. Усі образи священник освятив на Трійцю. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить