Лучани з приватних секторів зможуть купувати сміттєві баки на умовах співфінансування

Лучани з приватних секторів зможуть купувати сміттєві баки на умовах співфінансування

У Луцьку хочуть розробити програму щодо співфінансування  із міськрадою закупівлі  сміттєвих контейнерів для мешканців приватного сектору.

Про це стало відомо у понеділок, 13 лютого, під час оперативної наради міського голови.

«Проєкт зі встановлення сміттєвих контейнерів у приватному секторі - хороша і правильна ініціатива. В цілому, взяли курс на наведення порядку з поводження і утілізацією твердих побутових відходів. 

Коли у приватному секторі люди просто виносять на дорогу мішок - собаки, коти потім це все сміття потім розносить, десь вітром його рознесло - це неправильно», - зазначив мер Луцька Ігор Поліщук.

Заразом він наголосив, що реалізація проєкту - потребує допрацювання.

«У нас є багатоквартирні будинки, куди контейнери купує «Луцькспецкомунтранс» за власні кошти або за кошти міського бюджету. А жителі приватного сектору повинні це робити за власні кошти. Чому так?

Ми маємо думати, аналізувати, як зробити для людей краще. Чому не запропонувати купити їх 50 на 50? Люди не будуть протестувати на зустрічах і опиратися цим, а із задоволенням купуватимуть їх, бо половину вартості їх оплачує міська рада», - прокомонтував міський голова Луцька.

За його словами, на зборах не потрібно перед людьми ставити питання: або вони купують контейнери, або отримують штраф, тому що це шлях в нікуди.

Поліщук наголосив на тому, щоб на наступну сесію, що відбудеться за півтора тижні, програму співфінансування на придбання сміттєвих контейнерів. 

«Побачите, що за цей рік по всіх приватних секторах ця проблема у абсолютній більшості вирішиться. Потрібно думати, як людей заохотити, щоб вони самі захотіли це робити», - міркує мер.

Читайте також: 

Можливо зацікавить