Для приватного сектору Луцької громади закуплять сміттєві контейнери. Хто зможе отримати їх безплатно

Для приватного сектору Луцької громади закуплять сміттєві контейнери. Хто зможе отримати їх безплатно

Для приватного сектору Луцької громади придбають контейнери для побутових відходів на умовах співфінансування. Заразом деякі люди зможуть отримати їх безоплатно.

Відповідне рішення ухвалили у середу, 15 березня, під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Згідно з ним передбачається, що «Луцькспецкомунтранс» закупить контейнери для побутових відходів для житлових будинків садибної забудови за кошти бюджету територіальної громади.

На отримання контейнера мають право пенсіонери віком від 75 років та особи з інвалідністю І групи.

Придбати його за ціною 50% мають право військовослужбовці Збройних сил України, члени сімей загиблих військовослужбовців (батьки, подружжя), учасники бойових дій, особи з інвалідністю ІІ групи внаслідок війни. 

На купівлю за ціною 60% вартості закупівлі мають право пенсіонери, а за ціною 70% - всі інші заявники. 

Оплата 50%, 60% і 70% вартості контейнера здійснюється шляхом перерахування коштів на окремий банківський рахунок КП «Луцькспецкомунтранс».

Купити контейнери за цінами нижче вартості закупівлі можна одноразово.

«Це правильно. Люди виносять сміття, яке потім розноситься вітром чи переноситься тваринами. У той момент, коли в секторі для багатоквартирних будинків контейнери купувалися комунальним підприємством, то такого для приватного сектору не передбачалося. Була прийнята відповідна постанова та виділено кошти, за якою передбачається отримання контейнерів зі знижкою чи отримання їх безплатно», - прокоментував міський голова Ігор Поліщук.

Можливо зацікавить