До української станції в Антарктиді повертаються пінгвіни

До української станції в Антарктиді повертаються пінгвіни

На українську антарктичну станцію «Академік Вернадський» почали масово повертатися субантарктичні пінгвіни.

Про це повідомили у Національному антарктичному науковому центрі.

«Через цьогорічну аномально теплу зиму вже зараз навколо нашого острова Галіндез - відкрита вода, тож з початку вересня ці птахи малими групами припливали до станції «на розвідку», а днями знову вступили у володіння навколишніми територіями», - йдеться у повідомленні.

Нині біологи 27-ї УАЕ вже нарахували на острові Галіндез понад тисячу, а безпосередньо біля «Вернадського» - близько 100 пінгвінів.

 «На наш острів пінгвіни прибувають на шлюбний сезон. Спершу самці залицяються до самок, смішно киваючи їм, та створюють пари ті, хто їх ще не має. Також триває будівництво гнізд: для цього птахи збирають камінчики, а самі «апартаменти» люблять розміщувати на підвищеннях. Потім пінгвіни відкладають яйця - здебільшого по 2, з яких вилуплюються маленькі пташенята», - розповідають науковці.

До української станції в Антарктиді повертаються пінгвіниДо української станції в Антарктиді повертаються пінгвіниДо української станції в Антарктиді повертаються пінгвіниДо української станції в Антарктиді повертаються пінгвіниДо української станції в Антарктиді повертаються пінгвіниДо української станції в Антарктиді повертаються пінгвіниДо української станції в Антарктиді повертаються пінгвіни

Можливо зацікавить