Українець грав за російський волейбольний клуб і рекламував спонсора

Українець грав за російський волейбольний клуб і рекламував спонсора

19-річний волейболіст Данило Пивоваренко отримав виклик до збірної України, попри те, що після початку повномасштабного російського вторгнення продовжив виступати за новосибірський «Локомотив».

Пивоваренко потрапив до розширеного складу національної команди на підготовку до Золотої Євроліги, передає ТСН.

Данило виступав за «молодіжку» новосибірського «Локомотива» від 2021 року, коли перебрався туди з харківського «Локомотива». Навіть повномасштабна війна, яку розв'язала РФ 24 лютого 2022 року, не стала для гравця вагомою причиною, щоб одразу залишити країну-агресорку.

Пивоваренко продовжив виступати за «Локомотив» і разом з командою став бронзовим призером Молодіжної ліги Росії-2022. На нагородження він позував на тлі російської символіки.

Українець грав за російський волейбольний клуб і рекламував спонсора

Більше того, в березні 2022 року Данило відпочивав у одному зі SPA-центрів Новосибірська та виставляв фото в Instagram, рекламуючи спонсора російської команди.

Українець грав за російський волейбольний клуб і рекламував спонсора

Пізніше Пивоваренко перейшов до іспанського клубу «Ріо Дуеро», а тепер отримав виклик до збірної України.

В інтерв'ю Sport.ua Данило спробував виправдатися за свої виступи в Росії.

«Після одного з тренувань ми пішли в цей салон на фотосесію і знімання рекламного ролика».

«Хотів залишити межі Росії вже 24 лютого. Але стримував контракт. Просто взяти і поїхати не міг. Почав радитися з татом. З його допомогою намагалися розірвати контракт. Але це виявилося непростим завданням. Перемовини тривали понад місяць і в підсумку зайшли в глухий кут.

Фото з Новосибірська? Ми мали контрактні зобов’язання перед SPA-салоном, який був спонсором команди. Після одного з тренувань ми пішли в цей салон на фотосесію і знімання рекламного ролика. В контракті нам прописали, що зобов'язуємося виставляти рекламні пости про наших спонсорів на власних сторінках в Instagram», – розповів Пивоваренко.

Читайте також:

Можливо зацікавить