Добрі новини про нерухомість у лютому 2023 року

Добрі новини про нерухомість у лютому 2023 року

В Україні визначили, як будуть компенсовувати пошкоджену та зруйновану внаслідок бойових дій нерухомість. На засіданні 23 лютого Верховна Рада ухвалила відповідний закон. 

Будівельна компанія «Інвестор» поділилася підбіркою головних подій, які відбуваються на ринку будівництва і нерухомості. 

Так, компенсацію зможуть отримати власники нерухомості (у тому числі члени кооперативів, які викупили житло, але не зареєстрували право власності); замовники будівництва; інвестори, які вклали гроші в об'єкти нерухомого майна; спадкоємці власників нерухомості.

Отримати грошову компенсацію можна буде лише за знищену нерухомість. Тобто експертиза має підтвердити, що квартира чи приватний будинок не підлягають відновленню. Якщо ж нерухомість пошкоджена, держава буде реконструйовувати власним коштом.

Проте процедура має багато нюансів, детальніше можна прочитати у аналітичній статті, яку підготувало видання Mind.

єОселя - єРезультат. Державна іпотечна програма єОселя набирає обертів і є перші підсумки. За даними Укрфінжитла, станом на лютий 2023 року за програмою «ЄОселя» вже видано кредитів на 1128,9 млн гривень. Житло придбали 873 українські родини, в основному військовослужбовці та правоохоронці.

Найбільше українці переглядають двокімнатні квартири площею від 32 до 75 м² — 35% загальної кількості запитів, 21% українців цікавляться лише однокімнатними квартирами площею від 17 до 52 м².

З усієї кількості виданих кредитів 277 кредитів було видано на квартири від забудовників, решта - вторинний ринок.

Джерело: zn.ua

Добрі новини про нерухомість у лютому 2023 рокуДобрі новини про нерухомість у лютому 2023 року

Волинь – у трійці областей, де торік звели найбільше нових приватних будинків. Це - справді гарна новина, адже будівництво - один з головних показників, що в регіоні є життя. Фізичне та економічне))

За 2022 рік в Україні здали в експлуатацію 18 281 приватний будинок. Рекордсмени:

  • Київська область – 4132;
  • Львівська – 1816;
  • Волинська – 1391;
  • Закарпатська – 1365;
  • Рівненська – 1301.

Джерело: ЛУН

На Волині продовжують активно споруджувати житло для переселенців.

Зокрема, в Ковелі міськрада отримала погодження на грант 1,86 млн євро від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), за який колишню адмінбудівлю навчально-побутового корпусу облаштують під житловий будинок. Це забезпечить житлом орієнтовно 60 переселенців.

Також під житло для внутрішніх переселенціву Луцьку реконструюють один із навчальних корпусів ЛНТУ. Це також відбувається за кошти НЕФКО та ЄС. Здати об’єкт планують до кінця червня 2023 року, і це забезпечить дахом над головою 180 осіб.

Нововолинськ пройшов відбір і також отримає грант НЕФКО. Йдеться про 7,1 млн євро, за які збудують багатоквартирний будинок для спереселенців. Будівництво планується на 5 мікрорайоні Нововолинська.

Джерело: Голос, Волинські новини, ВолиньОнлайн

Добрі новини про нерухомість у лютому 2023 року

Вчені створили концепт нерухомості у космосі. Австрійські науковці розглядають можливість життя людей на Місяці і спроєктували можливе помешкання на супутнику Землі.

Це- надувне житло, яким можуть користуватися астронавти. Одне шатро може вмістити до 32 людей. Конструкція дуже легка та здатна забезпечити себе енергією і переробляти кисень. Це можливо завдяки реголіту, який вкриває помешкання.

Окрім помешкання у розпорядженні астронавтів будуть теплиці, де вони зможуть вирощувати продукти. Це стало можливо завдяки спеціальним дзеркалам, які будуть блокувати шкідливі частинки радіації.

Європейське космічне агенство вже виділило кошти на створення місячного помешкання. Поселення розташують біля одного з полюсів Місяця, де була більше сонячного світла.

Джерело: 24tv.ua

Добрі новини про нерухомість у лютому 2023 року

Проєкт місячного житла від австрійських вчених

Можливо зацікавить