Допомагатиме рятувати життя: перинатальний та пологовий у Луцьку отримають нове обладнання

Допомагатиме рятувати життя: перинатальний та пологовий у Луцьку отримають нове обладнання

Волинський обласний перинатальний центр та пологовий будинок Луцька отримають обладнання, яке допомагатиме рятувати життя новонароджених.

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко.

Як зазначив очільник області, дороговартісне медичне обладнання – це гуманітарна допомога від латвійських та ірландських волонтерів, які доставили це для Волині у співпраці із Поліським лісовим офісом і благодійним фондом «Лісівник Волині».

До слова, також подібне устаткування меценати доставлять й для КП «Обласний перинатальний центр» Рівненської області, а також у профільні заклади м. Ірпінь Київської обл. та м. Дніпро.

Партнери з Ірландії, з якими налагодили співпрацю латвійські волонтери, погодилися забронювати обладнання і передати його в Україну. \

Цей вантаж – найбільш цінний у грошовій вартості. Загальна орієнтовна вартість медичного обладнання, зазначають представники Латвії, – 1 млн євро. Латвійські волонтери зробили все можливе, щоб  цінний вантаж потрапив на Волинь. І вже спільно працювали, щоб обладнання з Ірландії було доставлено туди, де допомагатиме рятувати життя, – у спеціалізовані медичні заклади України.

У переліку – інкубатори, ультразвуковий апарат, мікроскопи, медичні розхідники, засоби гігієни та інше, що рятуватиме життя новонародженим. Тим паче, як відзначила керівниця перинатального центру в Луцьку Ірина Горавська, під час війни різко зросла кількість передчасних пологів. Тож ця допомога дуже цінна.

Читати  також: 

Можливо зацікавить