«Доведеться застосовувати триваліші відключення»: в Yasno розповіли про ситуацію зі світлом

«Доведеться застосовувати триваліші відключення»: в Yasno розповіли про ситуацію зі світлом

В YASNO розповіли, які обмеження електропостачання будуть діяти у вівторок, 7 лютого в Україні. Адже, за прогнозами синоптиків, цей тиждень буде холодним, відтак, навантаження на енергосистему збільшиться. 

Про це ситуацію зі світом розповів генеральний директор компанії Сергій Коваленко.

 Коваленко припусти, що ймовірно, доведеться застосовувати більш тривалі відключення. Наразі в країні генерація електроенергії зросла, але через морози зростає також і її використання.

 «Також мережеві обмеження НЕК не дають можливості системі працювати повноцінно. Крім того, сніг і мороз можуть бути причиною додаткових аварій на лініях. Тому прошу обережно користуватися електроприладами. У разі аварій звертайтеся до ОСББ або до колег з ОСР (оператор системи розподілу)», – підсумував гендиректор YASNO.

Читати також:

  • Фото і відео підсвічених удень цілих вулиць у Луцьку можна часто побачити у соцмережах. А до зображень, як правило, пишуть слова обурення.  Тож очільник «Луцьксвітла» пояснив, чому так відбувається.
  • Волинь - знову серед областей, де найчастіше вимикають світло. Через дефіцит генеруючої потужності та мережеві обмеження найбільша частка відключених споживачів у Волинській, Одеській та Чернівецькій областях.

Можливо зацікавить