Другий випадок сказу за декілька тижнів: на Волині скажений кіт покусав чотирьох людей

Другий випадок сказу за декілька тижнів: на Волині скажений кіт покусав чотирьох людей

У селі Луковичі Павлівської громади скажений кіт покусав чотирьох людей. Це вже другий випадок сказу за останні кілька тижнів у Павлівській територіальній громаді.

Домашній кіт повернувся додому із ранами на голові, нанесеними невідомою твариною. Кіт поводився агресивно, кігтями травмувавши господаря, який намагався обробити йому рани, а згодом вкусив господиню та ще двох осіб. Про це повідомили у Володимирській райдержадміністрації.

На виклик прибули спеціалісти ветслужби, які зачинили кота у клітці та розпочали за ним спостереження. Невдовзі тварина померла, а лабораторні аналізи виявили у неї сказ.

Окрім лікування контактних осіб, на території цього населеного пункту впровадили карантинні заходи, а також наближених до нього сіл Орищі та Замличі. 

Спеціалісти радять мешканцям будь-яких населених пунктів, а особливо тих, що розташовані поруч з лісами, наперед подбати про здоров’я своїх домашніх улюбленців та інших свійських тварин, що піддаються зараженню сказом. Єдине правильне рішення – це профілактична вакцинація, яка допоможе запобігти багатьом проблемам у господарстві.

Читайте також:

Можливо зацікавить