Два дні сніжитиме: попереджають про погіршення погодних умов

Два дні сніжитиме: попереджають про погіршення погодних умов

На Волині прогнозують погіршення погодних умов. Упродовж двох днів на території області сніжитиме, то водіїв закликають бути уважними та обережними, а пішоходів - дотримуватися елементарних прав поведінки на дорозі.

Про це повідомляють у Службі автомобільних доріг області.

Так, за інформацією обласного центру з гідрометеорології, у північних та західних районах Волині ввечері 20 січня із збереженням вночі 21 січня очікується значний дощ, мокрий сніг та сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця (рівень небезпечності – І, жовтий). 

Водночас упродовж найближчих днів буде вітряно та матимуть місце температурні «гойдалки».

«Оскільки безпека на автошляхах залежить не лише від дорожників, то закликаємо всіх учасників дорожнього руху бути максимально уважними обережними та дисциплінованими!

Кермувальникам не завадить дотримуватись дозволеного швидкісного режиму та безпечної дистанції, утриматись від ризикованих маневрів, не сідати за кермо транспортного засобу з літніми чи стертими шинами на колесах, не відволікатись на мобільні телефони.

Пішоходам радимо «засвітитись» у темряві та в умовах недостатньої видимості  , а також не нехтувати простими правилами поведінки на дорозі.

Також усім користувачам доріг варто пам’ятати, що на мокрій та слизькій дорозі гальмівний шлях в рази збільшується» - наголошують у дописі. 

Якщо ж негода застала в дорозі, рекомендуємо перечекати на майданчиках відстою, які можна віднайти на мапі за цим посиланням.

Читати також: 

 

Можливо зацікавить