Двох росіян посадили на понад 11 років за обстріли Харківщини

Двох росіян посадили на понад 11 років за обстріли Харківщини

Суд на Полтавщині засудив до 11 років і 6 місяців ув’язнення двох російських військових, Олександра Бобикіна та Олександра Іванова, які обстрілювати цивільні райони Харківщини.

Про це йдеться у вироку Котелевського райсуду Полтавщини, - передає Українська правда

Військових визнали винними у порушенні законів і звичаїв війни. Прокуратура просила засудили їх до 12 років тюрми – найтяжчого можливого покарання.

Обидва росіянина служили у Мурманській області. Бобикін був водієм-заряджаючим системи залпового вогню «Град», Іванов – навідником такої ж бойової машини.

У грудні їм повідомили про нібито навчання на території Білорусі. У лютому росіяни прибули в місто Курськ, де продовжували ці навчання.

Однак у другій половині лютого вони вже переїхали в прикордонну з Україною Білгородську область. Там військові дізнались від командування про майбутню війну.

23 лютого російські підрозділи вишикували 6 «Градів» на відстані 4-6 кілометрів від кордону з Україною. При цьому Бобикін і Іванов знали, що в таких умовах їхня зброя працюватиме невибірково і в зону ураження можуть потрапити цивільні об’єкти.

Можливо зацікавить