Епіфаній заявив, що в Україні пришвидшилась реформа церковного календаря: відома причина

Епіфаній заявив, що в Україні пришвидшилась реформа церковного календаря: відома причина

Реформа церковного календаря в Україні пришвидшилася після того, як Росія почала повномасштабне вторгнення в нашу країну.

 Відповідну заяву зробив митрополит Епіфаній в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини».

На його думку, Україна давно стала на шлях реформи календаря, але цей процес був повільний. За останній рік кількість тих, хто хоче зміни календар зросла, аніж тих, хто хоче залишитись на старому стилі.

«Ми стали на шлях реформи церковного календаря. У минулому році я говорив, що потрібен час, але у зв'язку з війною ми бачимо, що цей процес відбувається дуже швидко і динамічно. Згідно з опитуванням ми бачимо, що кількість тих, хто бажає зміни можливо навіть більше ніж тих, хто хоче залишитись на старому стилі. Це стосується святкування церковних дат протягом року, до яких ми з вами дуже звикли, і якщо їх міняти, то ми маємо бути свідомі того, що стаємо на рейки нового календаря», - заявив Епіфаній.

Читати також: 

  • УПЦ Московського патріархату заявила, що предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній не має дозволу на анонсоване раніше проведення богослужіння у Лаврі 7 січня, а його намір є спробою «силового захоплення Успенського собору».
  • Православна церква України та Українська греко-католицька церква обговорили необхідність реформи церковного календаря. Голови церков домовилися створити робочу групу, що займеться вивченням цього питання.

Можливо зацікавить