Фахівчиня з сексології та дорогоцінних прикрас: ЗМІ дізналися про нового посла України в Болгарії

Фахівчиня з сексології та дорогоцінних прикрас: ЗМІ дізналися про нового посла України в Болгарії

Президент Зеленський призначив новим послом України в Болгарії Олесю Ілащук, яка немає дипломатичного досвіду та ніколи не працювали на державних посадах. Вона є фахівчинею з сексології та дорогоцінних прикрас.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на кілька джерел у дипкорпусі.

 23 грудня президент Зеленський підписав Указ про призначення Ілащук. 22-25 грудня вона вже встигла взяти участь у загальній нараді послів України у Києві та Миколаєві.

«Призначити Ілащук Олесю Костянтинівну надзвичайним і повноважним послом України в Республіці Болгарія» – йдеться у тексті указу №880/2022.

Як повідомили журналістам джерела, Олеся Ілащук раніше не мала досвіду роботи в якості  фахівчині-міжнародниці.

Наразі її біографію поки не оприлюднили, але деякі деталі  новопризначений посол сама розкрила у профілях Facebook. До слова, вони не мають жодної офіційної позначки про верифікацію. Про те там є особисті фото та інша інформація.

«Один з них наразі тривалий час не оновлюється; у ньому Ілащук позиціонується як фахівчиня з питань обробки дорогоцінного каміння. Профіль стверджує, що вона є випускницею антверпенської Вищої ради з питань діамантів – авторитетної організації, що не є університетом чи освітнім центром, однак все ж надає певні освітні послуги», – зазначають автори матеріалу.

В іншому профілі, який до останнього часу активно оновлювався, Ілащук вже вказана як "клінічний психолог, системно-сімейний терапевт, гештальт-терапевт, сексолог-консультант".

«Виходячи з публічної активності майбутньої представниці України у державі-члені ЄС і НАТО, вона до останнього часу переймалася питаннями гештальт-лікування та сексології», – зазначає джерело ЗМІ.

Стало відомо, що 25 грудня ввечері цей профіль вже був заблокований.