Фрагменти ворожих ракет з аеродрому: у Волинському музеї відкривають нову виставку до Дня Героїв

Фрагменти ворожих ракет з аеродрому: у Волинському музеї відкривають нову виставку до Дня Героїв

Свято Героїв має понад 80-річну традицію і започатковане у 1941 році Організацією українських націоналістів. У цей день - 23 травня в Україні вшановують пам'ять та пригадують славу українських воїнів від середньовіччя до сьогодення. Про це повідомляє Волинський краєзнавчий музей.

Цього року День Героїв для нас особливе свято, адже 24 лютого 2022 року розпочалось повномасштабне російське вторгнення в Україну. Хоч війна триває ще з 2014 року, 24 лютого її на собі відчув кожен українець. Сучасна війна додала Україні героїв. Наші Герої - це військові ЗСУ та Тероборони, рятувальники ДСНС та лікарі, волонтери та звичайні українці, які у ці дні як ніколи згуртувались.

Волинський краєзнавчий музей не припинив своєї роботи. З 24 лютого його працівники знайшли спосіб збору експонатів - працівники плели маскувальні сітки, а волонтери із вдячності від військових нам передавали експонати з найгарячіших точок нашої держави, а саме Київщини, Чернігівщини, Донеччини, Миколаївщини.

Представлені експонати з Луцька: фрагменти ворожих ракет з аеродрому, форма Волинського рятувальника ДСНС які ліквідовували пожежу нафтобази, тощо. На виставці «Україна. Війна за незалежність» ви зможете побачити ці експонати.

Разом з тим комплектування музейних фондів та збір експонатів продовжується, і кожен бажаючий може долучитись.

Оглянути виставку можна щодня з 10.00 до 18.00.

Можливо зацікавить