Фуд-фест мав бути не для того, щоб «попити пивка з ребрами»: луцький ресторатор розкритикував захід

Фуд-фест мав бути не для того, щоб «попити пивка з ребрами»: луцький ресторатор розкритикував захід

Колишній власник ресторану «Корона Вітовта» Олег Іванюк розкритикував фестиваль їжі, який відбувся у Луцькому замку 27-28 травня.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

«Давайте згадаємо, з чого починалась ідея : вкрай потрібна була історична локація, щоб представити Україні кулінарні особливості Волині, сприяти відродженню національної кухні, підтримати фермерів - виробників забутих харчових продуктів. Для цього організаторам фестивалю влада і надала територію Луцького Замку, бо розраховувала на допомогу у відродженні національної культури», - йдеться у дописі.

Олег Іванюк каже, що натомість жителі Луцька отримали у 2023 році торгівлю шашликами і пивом навколо залишків першої християнської церкви у Луцьку. Чоловік просить звернути увагу на цей захід Департамент культури Луцької міської ради.

«Що візьмуть з собою у доросле життя дітки, яких батьки взяли з собою «попити пивка з ребрами»? Якщо у організаторів фестивалю брак такту і інтелігентності, то їх, мабуть, має поправити департамент культури Луцькради? Більшість проблем, які ми сьогодні долаємо, як молода країна, мають свій початок у залишковому відношенні до процесів культурного життя країни. Носіями культури, на жаль, не народжуються. Культуру прищеплюють. І потім дорого платять за її брак», - обурюється Олег Іванюк.

Читайте також:

Можливо зацікавить