Генерал назвав ефективну на фронті зброю українського виробництва

Генерал назвав ефективну на фронті зброю українського виробництва

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв назвав українську зброю, що показала себе ефективно на фронті за період повномасштабної війни.  

 

Про це він розповів під час інтерв'ю для «АрміяInform».

 За його словами, застосування високоточної зброї неможливе без наявності ефективних засобів розвідки. На сьогодні ефективно на фронті себе показали безпілотники, здатні передавати інформацію в реальному часі та корегувати вогонь засобів ураження. Деякі з них самі можуть бути засобами ураження.

«Ефективно себе показала високоточна зброя вітчизняного виробництва. Передусім — це протитанковий ракетний комплекс типу «Стугна» з дальністю ураження до 5 км, тактичний ракетний комплекс «Вільха» з дальністю дії по наземних цілях до 100 км, протикорабельний комплекс «Нептун» з дальністю ураження надводних цілей до 300 км«, – розповів генерал-лейтенант. 

Читайте також:

  • Головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі підтримує надання Україні найсучасніше озброєння, яке можливо передати. Йдеться зокрема про винищувачі F-16 та ракет великого радіусу дії для наближення її перемоги у війні з Росією.
  • Тих сил ворога, що знаходяться на території Білорусі недостатньо для сухопутного наступу. Але не виключно, що ситуація може змінитися,- заявив генерал Наєв.

Можливо зацікавить