«Не працює більше місяця», – у Гнідавському заводі відповіли на звинувачення у смороді

«Не працює більше місяця», – у Гнідавському заводі відповіли на звинувачення у смороді

У понеділок, 5 червня під час оперативної наради у Луцькій міській раді мер Ігор Поліщук заявив, що ймовірною причиною виникнення неприємного запаху в Луцьку називають діяльність підприємства «Біо Пек» на території Гнідавського цукрового заводу. На заводі це заперечують.

Нагадаємо, у Луцьку почастішали скарги на сморід. У відділі екології міськради зазначили, що причиною може бути діяльність заводу «Біо Пек», який перед зупинкою роботи мив ємності і ця маса могла потрапити на відстійники.

На заводі на цю скаргу відреагували, повідомляє Волинь Infa. Кажуть: не мають стосунку до цієї ситуації.

«Наше підприємство не має жодного відношення до поширення неприємного запаху в місті. Ми хочемо поінформувати громаду, а також Луцьку міську раду про те, що Гнідавський цукровий завод не працює вже від листопада.

Що стосується роботи біоетанольного заводу, то він не працює вже понад місяць, окрім того жодних зливів мелясної барди чи будь чого на поля фільтрації біоетанольний завод не проводить кілька років, адже вона зберігається у закритих металевих резервуарах на території підприємства.

Окрім того, меласної барди тривалий час вже немає, що можуть підтвердити волинські сільгоспідприємства, які за гроші купують її як органічне добриво попередньо записуючись у чергу. Окрім того, жодних резервуарів ми не мили», – розповідають на заводі.

На підприємстві переконують, що Луцька міська рада не зверталася до них із будь якими зауваженнями щодо поширення неприємного запаху у місті.

«Ми готові до діалогу, можемо разом із представниками відповідних органів міської влади виїхати на поля фільтрації, оглянути ситуацію, однак, відповідально заявляємо, що причиною поширення неприємного запаху в місті не є наше підприємство», – переконані представники заводу.

На Гнідавському цукровому заводі запевняють, що готові надати всю необхідну допомогу аби виявити та подолати причину неприємного запаху в місті.

Читайте також:

• Чому у Луцьку знову смердить: причини різкого запаху

• Навчання, брошури, громадськість: у Луцьку міркували, як покращити кронування дерев

• «Це збочення», - мер Луцька розкритикував перевдягання учнів в одній з шкіл міста

Можливо зацікавить