Розслідують привласнення майна: поліція прокоментувала заяву голови Луцької райради

Розслідують привласнення майна: поліція прокоментувала заяву голови Луцької райради

Поліція Волині прокоментувала заяву голови Луцької райради щодо погроз. За інформацією правоохоронців, наразі розслідують справу про привласнення, розтрату або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем. Заяв про погрози Олександр Омельчук, який виїхав за кордон, не писав.

Про це повідомляє Суспільне.

Зі слів інспекторки поліції області Марини Балдич, жодних звернень, зокрема, про погрози, від Олександра Омельчука до правоохоронців не надходило.

Наразі поліція розслідує кримінальне провадження щодо службових осіб Луцької райради. Йдеться про привласнення, розтрату або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем. Сума збитків сягає близько 350 тисяч гривень. Імена фігурантів справи поки не розкривають.

Політолог Антон Бугайчук ситуацію зі звільненням голови райради вважає не прозорою, бо Омельчук у своїй заяві не назвав прізвищ.

«Не зрозуміло взагалі про що говорить голова Луцької районної ради. Ти законно перебуваєш на посаді, ти повинен вести діяльність законно і прозоро. Зважаючи на те, що він не називає, хто на нього тисне, то, скоріше за все, реальних якихось погроз і не було», – каже політолог.

Видання ВСН зверталося за коментарем до Олександра Омельчука, проте на повідомлення він не відповідає, а телефонні дзвінки не приймає.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що голова Луцької районної ради Олександр Омельчук склав повноваження і виїхав за кордон.Також він пояснив таке своє рішення. Так, за його словами, на нього 8 місяців чинили тиск і вимагали, аби склав повноваження. Нібито, якщо цього не зробить - йому організують підставу з хабарем та засудять.

У Луцькій райраді кажуть, що не знали про рішення Олександра Омельчука скласти повноваження голови ради. Наразі триває робота над організацією позачергової сесії для переобрання нового очільника структури. Очільниця Волинського обласного осередку партії «За майбутнє», народна депутатка Ірина Констанкевич запевнила, що не знала про рішення ексголови районної ради

Читайте також:

Можливо зацікавить