Голова Луцької райради, який виїхав за кордон, заяву про складання повноважень надіслав поштою

Голова Луцької райради, який виїхав за кордон, заяву про складання повноважень  надіслав поштою

 17 травня Луцька районна рада поштою отримала від Олександра Омельчука заяву в оригіналі про складання повноважень голови і припинення повноважень депутата ради.

Про це пише Суспільне.

«Почали процедуру скликання й проведення позачергової сесія. Закон і регламент каже, що до двох тижнів маємо скликати. Є ще нюанс, що заступник голови (Сергій Сівак – ред.) мобілізований, в армії, тому зараз є колізія», – зазначив Андрій Лев.

Посадовець додав, що на позачерговій сесії депутати переобиратимуть нового голову та голосуватимуть за припинення повноважень депутата Олександра Омельчука.

«Ми не правоохоронні органи, щоб ініціювати звірку чи перевірку. На сесії будуть дані оцінки, переголосують і мабуть, історія Омельчука, як голови та депутата, на цьому буде закінчена. Ми навіть згідно з законом не маємо права перевіряти чи ініціювати, де він і що він», – додав Андрій Лев.

Суспільне звернулося за коментарем до Олександра Омельчука щодо написаної заяви та відрядження за кордон. На телефонні дзвінки він наразі не відповідає.

Нагадаємо, Олександр Омельчук заявив, що склав повноваження і виїхав за кордон через тиск і погрози. Згодом з'ясувалося, що він  виїхав за кордон у відрядження, з якого так і не повернувся. Його дружина Ольга продає їхній будинок, автівку та деяке інше майно. Згодом стало відомо, що поліція оголосила його в розшук.

Читайте також:

Можливо зацікавить