Голова МОЗ Ляшко анонсував скасування карантину в Україні

Голова МОЗ Ляшко анонсував скасування карантину в Україні

За словами чиновника, влада вже почала переглядати постанову Кабміну, згідно з якою в Україні діє карантин через COVID-19.

Міністерство охорони здоров'я України розглядає можливість зняття карантинних заходів, запроваджених у зв'язку із пандемією COVID-19. Про це під час спілкування з журналістами заявив глава МОЗ Віктор Ляшко, передає «РБК-Україна».

Згідно з заявою представника МОЗ України, уряд країни розпочав обговорення можливості скасування карантинних заходів, які були введені у зв'язку з пандемією COVID-19.

Наразі обговорюється перегляд постанови Кабінету Міністрів, яка містить вказівки щодо протиепідемічних заходів та інших дій, пов'язаних із діяльністю в період карантину. Однак скасовувати карантин необхідно поетапно з огляду на економічні наслідки.

«Ми розглядаємо скасування всього цього. Однак до цього потрібно підготуватися. Зараз ми оцінимо стан готовності до скасування всіх карантинних обмежень. Тому ми зараз проводимо внутрішній аудит і потенційно готуємося до того, щоб вийти з офіційною позицією та сказати, що карантин буде скасовано з такого числа», – зазначив міністр.

Читайте також:

• «За 100 гривень – нема людини»: в одному з будинків Луцька моторошне вбивство 

• Скандал на Волині: звільнять директора закладу, де доглядають за старенькими

• На Волині виявили нелегала з Узбекистану

Можливо зацікавить