Голубці та вареники як вдома: волинські господині готують страви для військових на фронт

Голубці та вареники як вдома: волинські господині готують страви для військових на фронт

Від початку повномасштабного вторгнення Росії, небайдужі жінки, які прагнули допомогти нашим захисникам в тилу, об’єднались задля створення благодійної кухні у селищі Благодатне Нововолинської громади. Проєкт отримав символічну назву «Господиньки», адже тут волонтерки зранку до вечора готують смачні страви для військових на фронт.

Журналісти завітали в гості до дівчат, аби розповісти про героїнь сучасності, які попри негоди й важкі часи, об’єднують власні сили для спільної мети – перемоги, - пише Буг.

Робота благодійної кухні стартувала з березня, відтоді почали надходити перші замовлення на виготовлення домашніх страв для військових на передову. По сьогоднішній день дівчата з сьомої ранку йдуть допомагати хлопцям, готуючи їм смачні вареники, ковбасу, салати, смаколики та інше.

“Уже, як на роботу. Кожну з нас мотивує думка, що наші військові будуть смакувати наші домашні страви та з новими силами боронити країну”, – зазначила засновниця ідеї Інна Галяс.

 Як розповіли волонтерки, спочатку робота кухні проходила в інакшому приміщенні до травня, проте через проблеми зі світлом жінки були змушені шукати нові умови.

Господиньки звернулись до міського голови Нововолинська Бориса Карпуса, який надав приміщення колишнього Ощадбанку у центрі селища Благодатне. Місце розташування кухні допомагає волонтеркам швидше перевозити продукти від небайдужих мешканців.

“Добрі люди з Білич допомогли придбати кабанчика, потім долучилась й селищна рада. Так і розпочалось функціонування благодійної кухні, все більше мешканців почали зносити необхідні продукти”, – додала жінка.

Кухарки з приємними враженнями згадують, як волонтери, що відвозять домашні страви на фронт до хлопців, розповідають про їх емоції та подяки за смачні пакунки.

“Вони (військові) одразу запитують, чи є передача з Благодатного. Ми намагаємось зробити усе, як вдома, адже наші хлопці дякують за смачні голубці та вареники, що куштують на передовій”, – зазначають господиньки.

Волонтерка благодійної кухні Лариса Гнатюк додала, що навіть ті домашні страви, військові здебільшого віддають мирному населенню. Печиво та смаколики одразу діткам, тому кухарки намагаються готувати чимбільше їжі для усіх, хто цього потребує через складні обставини.

“Усе, що ми мали в запасі, повіддавали. Голубці, вареники, ковбасу, велика потреба завжди є в закупівлі м’яса для виготовлення страв”, – розповіли дівчата.

Користуючись нагодою, волонтерки передали велику подяку для небайдужих людей, які завжди допомагають їм продуктами та готовими стравами власного виробництва.

 

 Під час візиту в благодійну кухню, до волонтерок надійшло замовлення, декілька кілограмів м’яса. Жінки розповіли, що планували виготовити з нього ковбасу, проте не мають відповідної техніки, а саме м’ясорубки. Саме тому робочий день кухарок продовжився до пізньої години, аж поки свіжина не була перебрана.

Залишаємо номер банківської картки дівчат з благодійної кухні «Господиньки» для наших читачів, які хотіли б допомогти придбати для волонтерок необхідну техніку або ж продукти для виготовлення страв.

Номер банківської картки «Господиньки»: ОщадБанк – 4576399970771459Окрім цього, наголошуємо, що кухарки оперативно повідомляють про потреби замовлення для війкових на своїй фейсбук-сторінці за посиланням.

Можливо зацікавить