Гори сміття та суцільні зарослі: на кладовищі біля Луцька побільшало занедбаних могил

Гори сміття та суцільні зарослі: на кладовищі біля Луцька побільшало занедбаних могил

Другий Луцьк. Так називають міське кладовище у Гаразджі Луцького району. За приблизними підрахунками тут поховано до 46 тисяч людей. Найчастіше похованих близьких навідують у поминальний тиждень. Наводять лад на їхніх могилах та залишають квіти. Та разом із тим чимало надгробків залишаються недоглянутими – до померлих просто немає кому приходити.

Яка доля таких могил і що з ними буде далі – розповіли у сюжеті 12 каналу. 

Поминальний тиждень - це час, коли люди йдуть на кладовища, згадують померлих родичів і моляться зі їхні душі, напередодні прибравши не лише у своїй домівці, а й, власне, на могилах своїх близьких. 

«Найкраще вирватися на кладовище ще на Страсному тижні і зробити все належне. Прибрати могилку, посадити квіти чи просто прибрати», - каже Віталій Собко, голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії ПЦУ. 

Загалом комунальники, які опікуються міським кладовищем, прибирати могили не зобов'язані. Їхнє завдання: стежити за загальним порядком. Директор «Луцького спецкомбінату» каже: за могилами повинні прибирати родичі або близькі люди померлого.

Найближчі ж люди часто дбають не лише про благоустрій, а й про те, аби пам'ять про покійного жила якнайдовше. Часто задля цього, а ще щоб підкреслити повагу до покійного і величину зробленого ним, на могилах створюють цілі скульптури.

Більше у сюжеті.

Читайте також: 

Можливо зацікавить