Громада з Луцького району, де вщент згоріла церква, не підозрює підпал

Громада з Луцького району, де вщент згоріла церква, не підозрює підпал

Мешканці села Берестяне Цуманської громади та місцевий священник розповіли про пожежу, в якій згорів храм Різдва Пресвятої Богородиці. Дерев’яна будівля, яку збудували у 1992 році, спалахнула близько 3-ї ночі у понеділок, 6 лютого і згоріла вщент.

За словами очевидців, горіти почало з вівтарної частини, після цього вогонь швидко охопив увесь храм. - йдеться у сюжеті 12 каналу.

На місце пожежі збіглися мешканці села, але рятувати щось було запізно - усе церковне майно і церковна будівля були охоплені полум’ям 

«Все церковне майно згоріло повністю. Нічого не збереглося, з храму залишився один попіл», - каже настоятель храму отець Максим.

Ліквідовували загоряння пожежники близько години. Священник каже - орієнтовна сума збитків склала 3 мільйони гривень. 

Місцева жителька Ліда Михайлівна розповідає, до цієї церкви ходило чи не усе Берестяне.

Храм згорів майже на 4 річницю релігійних зборів, на яких громада відділилася від УПЦ МП, перейшовши у ПЦУ. Парафія вирішила перейти до ПЦУ у лютому 2019 року, проте настоятель храму був категорично проти.

Проте священник і селяни не підозрюють підпалу, кажуть, що хоч громада церкви московського патріархату у селі залишилася, втім, міжконфесійної ворожнечі між ними немає

Чому загорілося - не кажуть і пожежники, пояснюють - спочатку мають зробити ретельну експертизу. Отець Максим втім не впадає у відчай, впевнений, у будь-якому випадку церкву відновлять.

«Храм в селі буде, бо люди цього потребують. Це єдине місце, де людина знаходить розраду, втіху душевну, тому храм однозначно буде», - запевняє він. 

Читайте також:

Можливо зацікавить