Громада на Волині, що за 12 кілометрів від Польщі, відкрита для релокованого бізнесу

Громада на Волині, що за 12 кілометрів від Польщі, відкрита для релокованого бізнесу

Володимирська громада з початком війни запустила програму релокації для підприємців. Це ідеальне місце для бізнесів, які готові працювати з ЄС, адже до кордону з Європою лише 12 км. А ще тут діє одна з найнижчих ставок на нерухоме майно.

Куди їхати бізнесам, що зацікавлені у близькому сусідстві з ЄС, розповідає ШоТам.

Володимирська громада під час війни стала потужним тилом. Тут не лише приймають вимушених переселенців, але й запустили програму релокації підприємств.

У місцевому парку уже працює ятка з солодощами - бізнес із Донеччини. У ТЦ відкрився кабінет лікувального масажу - бізнес із Харкова. А підприємець із Херсонщини мріє запустити виробництво пельменів.

«Усе обладнання залишилось на окупованій території. Але держава нам надає гранти, це дозволить нам розвинутися», - каже підприємець Артем Курінний.

Громада допомагає Артему оформити документи та підібрати місце та вже розробила пропозиції для великих виробництв. Навіть видали каталог вільних орендних площ та земельних ділянок. Масштаби різні - від 100 м² до 37 га.

«У нас є і високі приміщення, які мають велику площу, декілька тисяч квадратних метрів, де сьогодні підходить залізниця. Ми маємо вільні земельні ділянки, де також можна облаштувати і велике виробництво», - міський голова Володимир-Волинської громади Ігор Пальонка.

А ще тут діє одна з найнижчих ставок на нерухоме майно.

«Було вирішено питання щодо встановлення ставки на нерухоме майно - 0,3%, це - одна з найнижчих ставок. Для того, щоб сюди йшли потенційні інвестори», - міський голова Володимир-Волинської громади Ігор Пальонка.

Володимирчани запрошують до себе малий та великий український бізнес, щоб разом працювати на нашу Перемогу.

До речі, на Волині відновили роботу 11 підприємств із окупованих територій.

Можливо зацікавить