Громаді на Волині можуть придбати шкільний автобус за кошти з держбюджету

Громаді на Волині можуть придбати шкільний автобус за кошти з держбюджету

На закупівлю автобусів у наступному 2023 році у державному бюджеті передбачений 1 млрд гривень. До кінця року країна за власні кошти планує частково закрити потребу, придбавши 480 шкільних автобусів, а деякі мають надійти із інших країн. Зокрема, за кошти держбюджету отримати автобус можуть і в Локачинській громаді, де виникли проблеми із відповідним транспортом.

Про це стало відомо на нараді у Волинській ОВА за участю міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета

Зокрема, як повідомили представники Локачинської громади, у них виникли проблеми з довезенням школярів через відсутність автобусів.

«У Локачинській громаді всі стовідсотково перейшли до змішаної форми навчання, внаслідок чого виникла проблема: доїзд учнів до тих шкіл, в яких був вилучений автобус. Сьогодні за сприяння Юрія Михайловича (Юрій Погуляйко – голова Волинської ОВА) і управління освіти, науки та молоді Волинської ОВА вдалося закупити один шкільний автобус», - повідомили представники громади і поцікавилися, чи можуть придбати ще один автобус за державні кошти.

За словами Сергія Шкарлета, по всій Україні не вистачає 3133 шкільних автобуси, натомість до кінця року країна за власні кошти закриє потребу у близько 480, а 70 вже надійшло з інших країн. Настурпного року на ці потреби також планують виділити кошти.

«На наступний рік передбачений 1 мільярд гривень окремою субвенцією на закупівлю автобусів», - проінформував очільник Міносвіти.

Можливо зацікавить