Гуманітарні авто, які хотіли продати через фонд Гупала, передали ЗСУ

Гуманітарні авто, які хотіли продати через фонд Гупала, передали ЗСУ

На потреби Збройних Сил України передали гуманітарні авто, які хотіли продати на Волині.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ у Волинській області. 

Нагадаємо, нещодавно у Луцьку викрили схему махінацій з гуманітарною допомогою. Правоохоронці встановили, що представник громадської організації налагодив незаконний механізм ввезення та продажу автомобілів.

Як стало відомо ВСН, махінаціями займався представник фонду бізнесмена, заступника голови Волинської обласної державної адміністрації Юрія Гупала «Віримо в Україну» Юрій Куць.

Зловмисник ввозив на територію України автомобілі під виглядом гуманітарної допомоги, а в подальшому автівки продавались за готівку.

Оперативники зафіксували продаж трьох «гуманітарних» автомобілів на загальну суму понад 600 тис. грн. Зокрема, зловмисник продав карету швидкої допомоги за 12 тис. доларів США.  

У межах кримінального провадження, зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Також йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Правоохоронці вилучили автівки та передали їх військовим, які зараз виконують бойові завдання у Херсонській та Миколаївській областях.

Можливо зацікавить