«Хочуть подяку»: луцький депутат Євген Ткачук звинуватив колег в корупції

«Хочуть подяку»: луцький депутат Євген Ткачук звинуватив колег в корупції

Депутат Луцької міської ради Євген Ткачук п'ять разів брав слово на сесії, щоб переконати депутатів голосувати за узаконення будівництва таунхаусів на вул. Гущанській у Луцьку, яке пов'язують із його родиною. Під час одного із виступів він заявив, що нібито депутати хочуть «подяку» за вирішення цього питання.

Заяву депутат зробив під час сесії 22 лютого.

«Мені сказали, якщо хочете, щоб пройшло птання, треба «подякувати». Який місяць поспіль ця тенденція зберігається. На жаль, я знаю, хто цим займається і для чого - помста і так далі. Я нікого з депутатів не звинувачую. Але ще раз повторюю: сказали, що для того, щоб пройшло це питання, треба просто «подякувати». То я не розумію, для чого ми боремося з російською агресією...» - виступив Євген Ткачук.

 

Нагадаємо, скандальне будівництво таунхаусів на вул. Гущанській, 25 в Луцьку хочуть легалізувати через сесію міської ради ще з вересня минулого року: питання кілька разів виносили на сесію. Житло без належних дозволів збудували на землі, яка має інше призначення - для садівництва. Тепер депутатам пропонують змінити цільове призначення ділянки, щоб була можливість його узаконити.

До цього проєкту причетний один із обранців міськради - депутат Євген Ткачук. Він активно відстоює перед колегами потребу проголосувати за це питання: настільки активно, що в його виступах таунхауси на Гущанській є ледь не однією з обов’язкових передумов перемоги у війні.

Сам Євген Ткачук - один із небагатьох депутатів, хто голосує за це питання, при цьому не повідомляючи про конфлікт інтересів. А продажем цієї нерухомості, не приховуючись, займається його син Олександр Ткачук.

Офіційно земля під будівництвом зареєстрована на Клюйка Сергія Валерійовича. Він - адвокат, має відповідне посвідчення, проте судячи з інформації у судових реєстрах - активно практикою не займається. Проте збудовані таунхауси продає не він, а син Євгена Ткачука.

На сайтах онлайн-продажів розміщені оголошення про продаж цих таунхаусів. Попри те, що автором оголошення вказана «Інна», номер телефону належить Олександрові Ткачуку.

Можливо зацікавить