Хотів обдурити митників: на Волині у чоловіка конфіскували авто

Хотів обдурити митників: на Волині у чоловіка конфіскували авто

Через Волинську митницю чоловік хотів перевезти вживане авто, проте занизив його вартість. Машину тимчасово конфіскували.

Про це повідомила пресслужба Волинської митниці. 

Українець ввозив автомобіль «Форд» із Зосіна з задумом у подальшому випустити його у вільний обіг. Під час перетину кордону, на пункті пропуску «Устилуг-Зосін» він подав товаросупровідні документи, серед яких - договір купівлі-продажу на 8 тисяч злотих. Проте, під час митного обстеження автомобіля в «бардачку» знайшли інші документи, де ціна купівлі-продажу дорівнювала 10 тисяч злотих.

Відповідно до польського експортного договору та декларації, оформленого на третю особу, за курсом Національного банку України це становить практично 85 тисяч гривень.

Митники склали відповідний протокол та розпочали провадження у справі, яку найближчим часом передадуть до суду. Автівку тимчасово вилучили.

Відповідно до статті 483 Митного кодексу, подання митному працівнику неправдивої інформації про митну вартість товару тягне за собоюбезпосередня конфіскація та накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості самого предмета порушення.

Читайте також:

• Удвічі зменшив ціну: через «Устилуг» чоловік намагався провезти вантажівку

• Нема грошей на пальне для генераторів: Волинська митниця просить громаду виділити 3 мільйони 

• На Волинський митниці прокоментували незаконну схему експорту золота

Можливо зацікавить