Хотів перевезти контрафактні шкільні пенали: волинський суд оштрафував підприємця на понад мільйон

Хотів перевезти контрафактні шкільні пенали: волинський суд оштрафував підприємця на понад мільйон

Водія-експедитора чернігівської фірми оштрафували на 1,2 млн грн за незадекларовані пенали. За документами чоловік перевозив лише рюкзаки, але волинські митники виявили у вантажівці ще понад 10,6 тис. шкільних пеналів, незазначених у документах. Відтак перевізника визнали винним у переміщенні товарів з приховуванням від митного контролю, призначили йому штраф, а також всю партію пеналів постановили конфіскувати в дохід держави.

Як йдеться у постанові Любомльського райсуду, порушника виявили 19 липня 2022 року в пункті пропуску «Ягодин». Згідно з документами, автомобіль «Мерседес» чернігівської фірми «Сівертранс» перевозив лише понад 3 тис. рюкзаків. Однак під час митного огляду в транспорті знайшли ще й 10,6 тис. шкільних пеналів, вартістю орієнтовно в 1,2 млн грн, пише Zaxid.net.

Водій-експедитор зазначив, що ситуація виникла через помилку при завантаженні автомобілів у Польщі. Однак суд це до уваги не взяв. Суддя Степан Чишій визнав водія винним у порушенні ч.1 ст. 483 Митного кодексу (переміщення товарів з приховуванням від митного контролю) та призначив йому штраф у сумі 100% від вартості товару: це 1,2 млн грн. Також суд постановив конфіскувати в дохід держави всі вилучені пенали.

Хотів перевезти контрафактні шкільні пенали: волинський суд оштрафував підприємця на понад мільйонХотів перевезти контрафактні шкільні пенали: волинський суд оштрафував підприємця на понад мільйонХотів перевезти контрафактні шкільні пенали: волинський суд оштрафував підприємця на понад мільйон

Крім того, чоловік повинен сплатити 2,9 тис. грн Волинській митниці за зберігання товарів. Зазначимо, що постанова поки не набрала законної сили, її можна оскаржити в апеляційному суді.

Можливо зацікавить