Хотів вивезти церковні цінності: митрополита Павла з Волині зловили на контрабанді

Хотів вивезти церковні цінності: митрополита Павла з Волині зловили на контрабанді

Очільник Києво-Печерської Лаври Петро Лєбєдь, відомий як митрополит Павло (Паша Мерседес) був затриманий на кордоні.

Владику Павла було спіймано при спробі контрабандного вивезення церковних цінностей. Документи на супровід церковного майна він виписав собі сам, - пише Інформаційний портал.

Скільки було вивезено протягом його поїздок раніше, наразі не відомо.

Цією справою вже займаються правоохоронні органи.

Довідково. Митрополит Павло (також Павел, в миру – Петро Дмитрович Лебідь) – архієрей Української православної церкви (Московського патріархату), митрополит Вишгородський і Чорнобильський, намісник Успенської Києво-Печерської лаври.

Його життя тісно пов'язане з Волинню. У 1978–1980 роках навчався в Луцькому технікумі радянської торгівлі. Після закінчення Московської духовної семінарії у 1988 році архієпископом Волинським і Ровенським Варлаамом висвячений на священника в Троїцькому кафедральному соборі Луцька.

У тому ж році направлений настоятелем Успенського храму села Низкиничі Іваничівського району Волинської області. Як настоятель відзначився тим, що зруйнував унікальний бароковий іконостас XVIII століття, який був у храмі, а також фамільні герби роду Киселів.

26 червня 1989 року в Троїцькому кафедральному соборі Луцька архієпископом Волинським і Ровенським Варлаамом пострижений в чернецтво з ім'ям «Павло» на честь первоверховного апостола Павла. 30 травня 1992 року архієпископом Волинським і Луцьким Варфоломієм зведений у сан архімандрита.

З 1994 року – намісник Успенської Києво-Печерської лаври. З 2009 року – член Міжсоборної присутності Російської православної церкви.

Антиукраїнський пропагандист, противник незалежності українського православ'я від РПЦ. З 2008 року був депутатом Київської міської ради від Партії регіонів.

Cкандально відомий через свою любов до дорогих автомобілів та небажання дотримуватися правил дорожнього руху, через що митрополита прозвали в народі «Паша-Мерседес».

Можливо зацікавить