Хто із луцьких депутатів найбільший прогульник?

Хто із луцьких депутатів найбільший прогульник?

У 2022 році Луцька міська рада провела 15 сесій. Попри те, що велика частина засідань відбувалась онлайн, деякі депутати пропустили більш, як половину засідань.

Відвідуваність депутатів оприлюднили у телеграм-каналі про політику «Білий дім на Волині».

ЗА ПРІЗВИЩАМИ

Найбільше сесій пропустив обранець від «Європейської Солідарності» Олександр Лазука - 11. Він - вже вдруге є депутатом Луцької міської ради. Вперше депутатом став у віці 22 роки (від Громадського руху «Народний контроль») і на той час був наймолодшим луцьким депутатом.

У біографічній довідці йдеться, що наразі Олександр Лазука - аспірант Кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України. До речі, під час візиту європарламентарів на Волинь у жовтні 2022 року Олександр Лазука фігурував в списку учасників як радник євродепутата Вітольда Ващиковського.

Друге і третє місце за кількістю пропусків - у Андрія Костенка (9) та Юлії Сачковської (8). Вони обоє - представники «Слуг народу». До речі, Юлія - дружина депутата обласної ради Ігоря Лісовського, який теж не надто ретельно ходив на сесії.

Про це ми писали у статті «Депутати-прогульники: хто із волинських обранців у війну пропустив найбільше сесій».

По 7 пропусків - у депутаток Оксани Руднік («Слуга народу») та Алли Жупанюк («Свобода»).

Також в анти-рейтинг потрапили Роман Бондарук та Олександр Ткачук зі «Слуг народу», в яких - по 6 пропусків.

Хто із луцьких депутатів найбільший прогульник?

ЗА ПАРТІЯМИ

Оскільки українці часто голосують не за конкретних депутатів, а за партії, «Білий дім на Волині» також підрахував, яка відвідуваність у Луцькій міській раді за партіями.

Дуже низька відвідуваність у «Слуг народу» - лише 52%. Усі обранці від цієї партії мають багато пропусків - від 6 до 9 (при тому, що за рік було 15 сесій).

Неідеальна статистика в «Європейської Солідарності» - 71% (до речі, при підрахунку не враховували пропуски депутатів, які служать в ЗСУ). Тут негативну цифру зробив Олександр Лазука, в якого аж 11 пропусків. Хоча пропускали й всі інші «порошенківці», за винятком Алли Доманської.

На третьому місці з кінця - «Свобода», 84%. Тут статистику зіпсували Микола Федік, який записаний у Луцьку тероборону, та Алла Жупанюк, яка тривалий час була закордоном.

Хто із луцьких депутатів найбільший прогульник?

ЯК РАХУВАЛИ?

При підрахунку використовували результати голосування депутатів: на початку сесії, в середині та наприкінці. Якщо під час трьох голосувань обранець був відсутнім - рахували «прогул».

При визначенні прогульників до уваги не брали двох обранців, які мобілізовані до лав ЗСУ, це - Юрій Моклиця та Олександр Ніколайчук.

Можливо зацікавить