Хто на Волині найбільше витратив на ремонти укриттів? РЕЙТИНГ

Хто на Волині найбільше витратив на ремонти укриттів? РЕЙТИНГ

Із початком війни бюджетні установи взялися впорядковувати захисні споруди або облаштовувати підвальні приміщення під укриття. Часто такі роботи виконували власними силами та приватним коштом, проте деякі – за бюджетні гроші.

Здебільшого ремонтували підвали в школах та дитсадках, сільських будинках культури. Ремонт яких укриттів обійшовся найдорожче, видання ВСН проаналізувало на основі інформації, що міститься в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

1. Облаштування укриття в гімназії с. Підгайці Луцького району: 1 672 000 грн

Найдорожче споруджене укриття за бюджетні кошти на Волині – в гімназії с. Підгайці. Для його облаштування перероблять приміщення роздягалень спортзалу, що в цьому навчальному закладі.

На такі роботи передбачено 1,672 млн грн.

В закупівлі взяв участь лише один учасник (ПП «Ефект»), відповідно, не було торгів і початкову ціну суттєво знизити не вдалося.

До слова, директор ПП «Ефект» Сергій Бохонко на останніх виборах балотувався до цієї сільської ради в одній команді із заступником сільського голови, який курує напрям будівництва, Леонідом Гроголем. Відразу після виборів ПП «Ефект» почало активно вигравати тендери у цій громаді, загалом уже на суму 18,65 млн грн.

У тому числі в цій громаді ремонтували протирадіаційне укриття для місцевого Комунального закладу «Центр культури, туризму, молоді і спорту» - 988 тис грн.

Хто на Волині найбільше витратив на ремонти укриттів? РЕЙТИНГ
На фото – ремонт укриття в Липинах, що також входять до Підгайцівської громади. Фотозвіт із ремонту в Підгайцівській гімназії поки не публікували

 

2. Ремонт підвалу у корпусі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою у Ковелі: 1 500 577 грн

Очікувана вартість такого ремонту початково була 2,4 млн грн, проте завдяки тому, що в тендері торгувалися п’ять учасників, ціна зменшилася ледь не вдвічі.

Переможець – ФОП Гінчук Світлана Олександрівна запропонувала зробити ремонт за 1,5 млн грн. Підприємиця із 2019 року бере участь у державних тендерах.

 

3. Ремонт протирадіаційного укриття в Любешівському коледжі: 1 495 545 грн

Ремонтні роботи виконує Центр соціально-трудової реабілітації інвалідів «Енергія – І». Організація з 2013 року надає послуги з будівельних робіт для бюджетних організацій, серед частих замовників – Луцький національний технічний університет (до складу якого входить і цей коледж).

До слова, мова йде про Любешівський коледж, де у 2018 році обвалилася частина будівлі. Причиною назвали неправильну реконструкцію приміщень на першому поверсі.

Хто на Волині найбільше витратив на ремонти укриттів? РЕЙТИНГ
Укриття коледжу до ремонту

 

4. Ремонт підвалу під укриття в обласному перинатальному центрі: 934 000 грн

У 2019 році у Луцьку завершили будівництво важливого соціального об’єкту: сучасного перинатального центру. Його спорудження тривало 18 років через значні перерви, пов’язані із відсутністю фінансування.

Корпус розрахований на одночасне перебування у закладі 72 новонароджених і їхніх мам, а також 25 медичних працівників. Однак центр споруджували в мирний час і проект не передбачав облаштування укриття.

У серпні цього року керівниця закладу Ірина Горавська повідомила про ще проблему: через відсутність зливової каналізації, яка відводила б стоки із масиву Липини та прилеглих вулиць, стічні води течуть на територію перинатального центру та дитячої лікарні й підтоплюють підвальні приміщення.

Тому на раді оборони області виділили кошти на ремонт підвальних приміщень цього закладу.

Ремонті роботи коштують 934 тис грн, виконавець – ТОВ «Україна Інжиніринг».

Хто на Волині найбільше витратив на ремонти укриттів? РЕЙТИНГХто на Волині найбільше витратив на ремонти укриттів? РЕЙТИНГ
Укриття до ремонту

 

5. Аварійний ремонт укриття у гуртожитку Володимир-Волинського ліцею: 899 998 грн

Відремонтувати укриття в одному із гуртожитків Володимир-Волинського ліцею запланували на початку липня. Це - перша публічна закупівля, оголошена у Волинській області на проведення таких робіт.

Виконавець, який виграв торги - ПП «СМ-Інвестбуд». Фірма має досвід участі в будівельних роботах за бюджетні кошти.

Можливо зацікавить

Латки на дорозі «вирізали» ще минулоріч: волинянин скаржиться на дорожників
фото

Латки на дорозі «вирізали» ще минулоріч: волинянин скаржиться на дорожників

Луцька міська рада

Аварійні дороги, вулична каналізація та прибудинкова територія: на що скаржиться понад дві тисячі лучан

Ремонт доріг

Волинського підприємця підозрюють у привласненні 7,5 мільйонів на ремонті доріг

бюджет Луцьк

У Луцькій громаді стартує конкурс «Бюджет участі»

Профільні ручки

Застосування профільних ручок у сучасних інтер'єрах: популярність та приклади

Фасадний декор з пінопласту

Фасадний декор з пінопласту: переваги та особливості монтажу

Металопластикові вікна
фото

«Немає таких завдань, з якими би ми не впоралися»: як на Волині працює фабрика з виготовлення вікон

гроші на лікування

На Волині жителям громади на лікування виділили чверть мільйона гривень

Погані дороги

Втратив ноги на фронті: захисник з Волині самотужки організував ремонт вулиці у селищі