Хто з волинських нардепів підписався, щоб забрати мандати в ОПЗЖ

Хто з волинських нардепів підписався, щоб забрати мандати в ОПЗЖ

Майже 70 народних депутатів України відмовилися ставити свої підписи під зверненням про позбавлення повноважень депутатів, які були обрані від заборонених проросійських партій. На щастя, представників із Волині у цьому списку немає, а троє із них навпаки - уже підписалися за те, щоб позбавити проросійських нардепів мандатів.

Про це пише телеграм-канал про політику «Білий дім на Волині».

У той же час поки не всі волинські обранці підписалися під зверненням. Як повідомлях рух Чесно, наразі є 96 підписів із 150 необхідних для того, щоб питання винесли на розгляд Верховної Ради, тому збір продовжується. У списку тих, хто підписався, вже є декілька волинських депутатів:

34. Вячеслав Рубльов

84. Ірина Констанкевич

88. Ігор Гузь

Із тих, хто відмовився ставити підписи під ініціативою про позбавлення повноважень проросійських депутатів - фракція «Батьківщина» майже у повному складі, а також - представники владної фракції «Слуга народу», зокрема, голова фракції Давид Арахамія та його заступники, а також заступник спікера парламенту Олександр Корнієнко. обранців із Волині у цьому списку поки немає.

Хто з волинських нардепів підписався, щоб забрати мандати в ОПЗЖ

Крім цього звернення у Верховній Раді зареєстровані й інші ініціативи, щоб позбавити проросійських депутатів повноважень. Наприклад, на початку вересня зареєстрували законопроект №7424, що позбавляє права брати участь у пленарних засіданнях Ради депутатів, на політичні партії яких накладено санкції РНБО. І в списку співавторів цього документу на другому місці - нардеп від Луцька Ігор Палиця.

Читати також:

Можливо зацікавить