«Ідея народилася випадково»: новообраний президент Чехії приїде до України

«Ідея народилася випадково»: новообраний президент Чехії приїде до України

Президент України Володимир Зеленський привітав новообраного президента Чехії з перемогою на виборах і запросив відвідати Україну.

Про це він повідомив на своєму телеграм-каналі.

«Особисто привітав Петера Павела з перемогою на виборах президента Чехії. Подякував йому та чеському народу за непохитну підтримку. Запросив його відвідати Україну», - написав Зеленський.

У свою чергу, колишній очільник військового комітету НАТО Петр Павел, який переміг на виборах президента Чехії, збирається здійснити візит до України разом зі словацькою колегою Зузаною Чапутовою навесні 2023 року. Про це пише «Європейська правда» з посиланням на CNN Prima.

За його словами, ідея спільної з Чапутовою поїздки народилась випадково – вони обидва планували здійснити такий візит.

«Вона сказала, що це було схоже на телепатію, що ми ніби обмінялись думками», - сказав Павел.

Він уточнив, що такий візит відбудеться до саміту Північноатлантичного Альянсу, що має відбутись у Вільнюсі в липні 2023 року.

Крім того, Павел підтвердив, що в неділю поговорить із президентом України Володимиром Зеленським, а також направив запит на розмову з президенткою Тайваню Цай Інвень, але ще не отримав підтвердження.

Нагадаємо, на президентських виборах у Чехії переміг Петр Павел, який активно підтримував Україну у її протидії російському вторгненню.

Читайте також: 

Можливо зацікавить