«Інколи доводиться самій оглядати тіла»: історія волонтерки з Луцька, яка привозить Героїв додому

«Інколи доводиться самій оглядати тіла»: історія волонтерки з Луцька, яка привозить Героїв додому

Тетяна Потоцька - бізнесвумен з Луцька, власниця туристичної агенції, яка від початку війни почала вивозити полеглих українських воїнів з передової та доправляти їх до родин по всій Україні.

Тетяні 44 роки. У неї було своє туристичне агентство. Воно і зараз є. Перша поїздка під час війни була на Харківщину, - йдеться у сюжеті ТСН.

У подруги Тетяни помер тато і його ніяк не можна було забрати, зробити це вдалось лише на 48-й день. Тетяна дуже не любить називати загиблих воїнів терміном «груз 200», це її дуже засмучує, адже всі вони «наші хлопці». Допомога ж військовим почалась тоді, коли Тетяну попросили забрати хлопця, який, як потім виявилось, був сином її знайомого. Спочатку жінка рахувала тіла загиблих, а потім перестала. Головне, каже Тетяна, аби ці «діти» були достойно поховані, як герої.

«Жодна камера не передасть тих сліз, якими я плачу, коли цього ніхто не бачить. Це неможливо. Це наші з вами хлопці: чоловіки, діти, сини» - каже волонтерка.

Зазвичай, дорога займає 3-4 дні. Тетяна дуже любить дорогу. Машину їй прислала подруга з Нідерландів. Ця машина колись возила торти...Детальніше - дивіться у сюжеті.

Можливо зацікавить