Іранські дрони Shahed-136 уже в Білорусі: що наразі відомо

Іранські дрони Shahed-136 уже в Білорусі: що наразі відомо

Іранські дрони-камікадзе Shahed-136 (вони ж «Герань-2»), імовірно, доправлені в Білорусь для атак на західні регіони України.

Про це повідомило регіональне управління Сил територіальної оборони «Захід» із посиланням на джерела.

«Іранські безпілотники, за даними білоруських джерел, доставлені на аеродром «Лунинець». Мова йде про, щонайменше, 20 дронів-камікадзе «Шахід-136» та пункти управління до них. Відзначимо, що від Лунінця до кордону з Рівненщиною всього 55 кілометрів», - зауважили військові.

В управлінні додали - не виключають, що вже найближчим часом іранські дрони атакуватимуть західні або центральні регіони України. 

Тож військові закликали жителів за жодних обставин не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Іранські дрони Shahed-136 уже в Білорусі: що наразі відомо

Однак, моніторингова група «Беларускі Гаюн», яка відстежує військову активність у Білорусі, повідомила, що не може ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію.

«На сьогодні ми не можемо підтвердити чи спростувати зазначену інформацію. Однак хотілося б звернути увагу на деякі дивацтва. Викликає сумніви твердження про розміщення персоналу, який обслуговує дрони, в Гомелі, а самих дронів - на аеродромі «Лунінець». Відстань між Ленінцем та Гомелем – близько 310 кілометрів. Це 4 години їзди на автомобілі. Логічне було б розмістити персонал або на самому аеродромі, або в найближчому населеному пункті, де є готель/готель. Важко собі уявити перевезення персоналу настільки тривалу відстань (особливо для щоденної роботи)

Також зазначимо, що з 2010 року за 70 км від кордону з Україною на аеродромі «Осівці» (біля міста Береза? Брестської області) існує 927-й центр підготовки та застосування безпілотних авіаційних комплексів (БАК). На озброєнні центру перебувають дрони/БПЛА різних модифікацій. При цьому раніше будь-яких побоювань через перебування у безпосередній близькості від кордону в/год ЗС РБ, що спеціалізується на застосуванні дронів/БПЛА, не висловлювалося....

Ми не знаємо, на чому могли б привезти таку кількість дронів до Білорусі. Єдиний військово-транспортний літак, що прилітав з рф, за останні дні - це Ан-72, який вчора прилітав на аеродром «Мачулищи», - повідомляє «Гаюн».

Попри дискусії, є чи немає на території Білорусі іранських дронів-камікадзе, закликаємо кожного українця не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та берегти своє життя та життя своїх рідних.

Можливо зацікавить

на щиті Волинь
відео

Назавжди молодий: на Волинь «на щиті» повернувся Герой Михайло Рудь

Поховання військового
фото

Поповнив лави Небесного Легіону: на Волині попрощалися з Героєм Леонідом Залевським

втрати війна

Навіки молодий: на Волині прощатимуться із Героєм Іваном Мельником

ухилянт покарання

Зловживає спритним та перебуває під наглядом лікаря-нарколога: волинянина засудили за ухилення від призову

поховання військового
фото

Зупинилося серце: на Волині прощались із Героєм Ігорем Стецюком

втрати

Друга втрата в громаді за тиждень: на Донеччині загинув Герой з Волині Руслан Сулім

На війні загинув Герой з Волині Олександр Муковський

На війні загинув Герой з Волині Олександр Муковський

поховання військового
фото

Тяжка хвороба обірвала життя: на Волині попрощались з Героєм Василем Майструком

війна на щиті

Життя обірвалося внаслідок поранення: на Волинь востаннє повернеться молодий Герой Михайло Рудь