Із Волині постачали деталі для підводних човнів в Росію

Із Волині постачали деталі для підводних човнів в Росію

Керівник підприємства у Києві та директор волинської компанії, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів спецтехніки, продавали в Росію унікальні запчастини для підводних човнів.

Упродовж лютого-липня 2022 року, задіявши фірму-посередника на території Євросоюзу, ділки нелегально експортували майже 200 тисяч одиниць критично важливих виробів. Про це повідомили у прокуратурі Волині.

Ця продукція використовується для виробництва важкої техніки, у тому числі підводних човнів. Саме ці рідкісні вироби фігуранти продавали до країни-агресора.

Для маскування незаконної діяльності зловмисники задіяли афілійовану фірму на території однієї з європейських країн. Зафіксовано, що керівник цієї фірми співпрацює з терористичними організаціями «л/днр».

За схемою, іноземна комерційна структура закуповувала продукцію українського заводу нібито для своїх потреб, а потім переправляла її кінцевим замовникам в Росію.

З початку повномасштабного вторгнення ділки нелегально «експортували» майже 200 тисяч одиниць критично важливих виробів. Під час обшуків на виробництві та у помешканнях фігурантів знайшли комп’ютерну техніку, мобільні телефони, документи із доказами незаконної діяльності та гроші.

Наразі суд визнав керівника столичного підприємства, який сприяв реалізації злочинних оборудок,  винуватим у вчиненні злочину та призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі зі встановленням однорічного іспитового строку та позбавленням на 10 років права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій.

У кримінальному провадженні щодо керівника волинського підприємства-виробника тривають слідчі дії. 

Із Волині постачали деталі для підводних човнів в РосіюІз Волині постачали деталі для підводних човнів в РосіюІз Волині постачали деталі для підводних човнів в Росію

Читайте також:

Можливо зацікавить

Сергій Притула

Сергій Притула у Луцьку розповів, що думає про псевдоволонтерів

Поховання військового
фото

Сказали, що отримав надважкі поранення, а наступного дня сповістили про смерть: на Волині попрощалися з Героєм Петром Хомичем

кіокушинкайкан карате

У Луцьку відбудеться Чемпіонат України серед юнаків з кіокушинкайкан карате

Ольга Магас, день народження

28 березня: хто з волинян святкує День народження

росіянин військовий депортація
відео

Воював за Україну, а тепер «бомжує» на Волині: росіянину-добровольцю ЗСУ загрожує депортація

Виїзд за кордон

Хотів виїхати до Польщі: на Волині спіймали ухилянта-невдаху

Герой загибель

З перших днів вторгнення боронив Україну: на Луганщині загинув Герой з Волині Дмитро Глущук

журналіст смерть

Обірвалося життя секретаря Волинської облорганізації Національної спілки журналістів України

лікар-травматолог смерть

Понад 40 років присвятив медицині: помер лікар-травматолог з Волині