Є загроза прориву греблі: росіяни відкрили шлюзи Каховської ГЕС та затопили свої позиції. Відео

Є загроза прориву греблі: росіяни відкрили шлюзи Каховської ГЕС та затопили свої позиції. Відео

Через пошкоджену окупантами Каховську ГЕС на Херсонщині триває скидання дніпровської води, внаслідок чого відбувається підтоплення узбережжя Нової Каховки і військових позицій ворога.

Про це йдеться у повідомленні та відео від 11 травня 2023 року Центру журналістських розслідувань.

Відео свідчить, що через відкриті і частково зруйновані окупантами шандори Каховської ГЕС неконтрольовано витікають потужні потоки води. Видно також підвищений рівень води в Дніпрі і підтоплене узбережжя в Новій Каховці.

Це відео спростовує заяву гауляйтера Херсонщини Володимира Сальдо про те, що окупанти контрольовано спускають воду з Каховської ГЕС, а повідомлення про підтоплення на лівому березі Дніпра – пропаганда українських ЗМІ.

У місцевих телеграм-каналах, про загрозу прориву греблі Каховської ГЕС. Користувачі публікують фото затоплення позицій російських військ і пишуть про загибель солдата у бліндажі.

«Вода прибуває щодня, є загроза прориву греблі Каховського водосховища. Днями затопило позиції на одній ділянці біля річки, вода прибувала так швидко, що один із наших бійців потонув у бліндажі. І речей до хріна у хлопців потонуло», – пише один із пропагандистських каналів.

Читайте також:

Можливо зацікавить