Конгрес у Раді Європи підтримав Декларацію щодо річниці російської війни проти України. Оновлено

Конгрес у Раді Європи підтримав Декларацію щодо річниці російської війни проти України. Оновлено

Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи підтримав Декларацію щодо річниці російської війни проти України. Участь у засіданні взяла і волинська депутатка Юлія Вусенко. 

У понеділок, 20 березня, відбулося засідання підготовчого комітету сесії.

На ньому Юлія Вусенко заявила, що жорстока війна Росії продовжує забирати десятки тисяч невинних життів. Окупанти спричиняють масові руйнування по всій Україні, чим змушують мільйони людей залишати свої домівки.

«Ворог і надалі породжує насильство та дезінформацію, що має драматичні наслідки для міст і громад в Україні та в усьому світі», - сказала депутатка. 

Відтак, у вівторок, 21 березня, сесія Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи прийняла Декларацію щодо річниці російської війни проти України. У ній Бюро Конгресу місцевих і регіональних влад приєднується до заклику міжнародної спільноти до Росії припинити цю невиправдану та неспровоковану війну проти України та негайно, повністю та безумовно вивести свої війська з території України.

Конгрес у Раді Європи підтримав Декларацію щодо річниці російської війни проти України. ОновленоКонгрес у Раді Європи підтримав Декларацію щодо річниці російської війни проти України. Оновлено

Юлія Вусенко заявила, що Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи повністю підтримує Україну в цій війні та не визнає спробу незаконної анексії Росією будь-яких частин території України, тож закликає європейські міста та регіони продовжувати мобілізацію і надалі надавати різноманітну допомогу українцям. 

«Також Борю підтримує Україну в процесі її вступу до Європейського Союзу та висловлює готовність допомагати нам в реформаторських зусиллях у цьому відношенні», - підсумувала волинська депутатка. 

Читайте також: 

  • «Іноземці хочуть бути причетними до перемоги»: волинська депутатка волонтерить та посилює міжнародні контакти
  • Українці в Гаазі розповіли, за які гроші хочуть відбудовувати міста

Можливо зацікавить