Канада, Франція та США просять громадян негайно покинути Росію і Білорусь: що відомо

Канада, Франція та США просять громадян негайно покинути Росію і Білорусь: що відомо

 

Міністерства закордонних справ Франції, Канади та США закликають своїх громадян покинути територію Росії та Білорусі Там вважають, що у цих країнах можна наразити себе на небезпеку затримань і примусової мобілізації.

13 лютого Міністерство закордонних справ Франції закликало своїх громадян негайно покинути територію Білорусі через війну Росії проти України.  

Франція закликає покинути Білорусь

«В умовах збройного наступу Росії на Україну і закриття білоруського повітряного простору будь-які поїздки в Білорусь формально не вітаються», — йдеться в повідомленні МЗС Франції.

 Громадян Франції закликають виїхати з Білорусі автотранспортом через кордон з Литвою, Польщею або Латвією.

Канада закликає покинути Білорусь

«Уникайте будь-яких поїздок до Білорусі через ризик довільного застосування місцевих законів і збройного конфлікту між Росією і Україною», — йдеться в повідомленні МЗС Канади.

 У Канаді заявили, що її громадяни повинні виїхати з Білорусі комерційним шляхом.

США закликає покинути Росію

13 лютого Державний департамент США акцентував увагу на тому, що в'їжджати до Росії небезпечно через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, ризик затримання російськими державними службами, мобілізацію, перешкоджання виїзду та довільне застосування закону на території держави-агресора.

«Дотримуйтесь підвищеної обережності через ризик неправомірних затримань», - заявили у дипломатичному відомстві США.

Читати також:

  • 20-22 лютого з робочим візитом до Польщі прибуде президент США Джо Байден. Білий дім офіційно підтвердив візит політика до Польщі та розкрив деталі.
  • У формі української писанки випустили нову монету у Канаді. Це щонайменше восьма монета в формі писанки в колекції монетного Двору країни. На ній викарбуваний профіль королеви Єлизавети ІІ та соняшники.

Можливо зацікавить