Кількість людей на Волині, які шукають роботу через центр зайнятості, зменшилася

Кількість людей на Волині, які шукають роботу через центр зайнятості, зменшилася

Кількість звернень до обласного центру зайнятості з початку повномасштабної війни скоротилася, як і кількість самих вакансій. Причин цьому є кілька, зокрема, і обмежений термін отримання допомоги по безробіттю, і зміни до законодавства, і виїзд людей за кордон.

Про це повідомила директорка Волинського обласного центру зайнятості Алла Куцин.

Зазначається, що у 2018 році до центру звернулася 6481 особа, а у 2022 - 5211, тобто кількість людей, що потребують допомоги у пошуку роботи, зменшилася.

«Загалом чисельність звернень до служби зайнятості скоротилася у зв’язку з тим, що багато людей виїхало за кордон, що до нас потрібно звертатися з військовим квитком приписним і, напевно, що особи швидше шукають роботу. Сказати, що нам стало значно важче працевлаштовувати, не можу», - каже директорка.

За її словами, на початок грудня у базі є півтори тисячі ваканцій, що менше, ніж було раніше; на одне робоче місце - 5 осіб, але чисельність шукачів роботи на обліку скоротилася. 

«На це вплинув і обмежений термін отримання допомоги по безробіттю, і зміни до законодавства. Адже за відсутності роботи за освітою і останнім робочим місцем, пропонується будь-яка робота, яка не потребує спеціалізованих навичок з першого дня», - коментує Алла Куцин.

Фото - ілюстративне

Можливо зацікавить