Кинув ландшафтний дизайн і пішов у НГУ: історія нацгвардійця з Волині

Кинув ландшафтний дизайн і пішов у НГУ: історія нацгвардійця з Волині

Волинянин Ростислав до повномасштабного вторгнення здобув освіту бакалавра за спеціальністю «Ландшафтний дизайн». У рідному селищі на Волині допомагав сусідам прикрасити присадибні ділянки, розбити газон, посадити дерева чи надати їм декоративної форми.

Його історію розповіли на сторінці військової частини 1141 Національної гвардії України міста Луцька у фейсбуці.

«Працював ландшафтним дизайнером. Тепер займаюся дизайном окопів і вогневих позицій», – жартує солдат-гвардієць Ростислав.

Фах обирав, виходячи з власного досвіду роботи на землі, у власному господарстві.

«Просто у мене це непогано виходить. І мені справді подобається працювати з ландшафтом і рослинами», – каже гвардієць.

Він виконував замовлення в Києві та інших містах. Не лише у приватних замовників. Працював і над висадкою сакур у публічних просторах столиці. Від початку повномасштабної війни виконує завдання у підрозділі з охорони і оборони важливих об’єктів.

«Як дизайнер я працював багатьма інструментами. Але головний інструмент роботи був той самий, що й у війську, – лопата. Копати в останні місяці доводилося багато, але і практика у мене велика», – каже Ростислав.

Опорні пункти нацгвардійців на північних кордонах країни є важливою і невід’ємною частиною системи оборони.

«Мені неважливо, жити в приміщенні чи в бліндажі на взводному опорному пункті. Ми – такий народ, що скрізь адаптуємось», – говорить Ростислав.

Як і багато українців, гвардієць має свою мрію на період після перемоги. У цивільному житті він опанував на практиці ще один фах – будівництво сцен. І коли для України настане час святкових концертів, зможе бути корисним у їх підготовці.

Кинув ландшафтний дизайн і пішов у НГУ: історія нацгвардійця з Волині

Читайте також:

Можливо зацікавить